L E V I T A T E

christian chu

Christian Chu

Vítejte u nás v Levitate, místě, které jsem spolu se svým týmem zasvětil povznášení vašich smyslů.

Jednou z mých zásad je, že člověk má v životě dělat to, co ho baví. Jen tak to může dělat opravdu dobře. Já sám se mezi hrnci a pánvemi pohybuji už od čtrnácti let a svou vášeň pro vaření se mi povedlo spojit s vášní pro cestování a objevování. Právě z této kombinace se zrodil koncept Levitate, který nám umožňuje čerpat z našich asijských kořenů, ale zároveň nám dává obrovské možnosti neustále hledat a zdokonalovat se.

Jakkoli jsem velký svět asijské kuchyně mohl již několik let utvářet už v pražských restauracích, spojit zodpovědný a střídmý severský přístup k surovinám s asijskou pestrostí barev, chutí a vůní se nám povedlo právě až v naší vlastní restauraci Levitate. Řada je teď na vás.

Pohodlně se usaďte, uvolněte se a vychutnávejte naši unikátní kuchyni všemi smysly.

Miroslav Šole

Christiana jsem potkal počátkem roku 2019 a i přesto, že jsme věkově hodně vzdálení, padli jsme si do oka. Obdivuji jeho nadšení a odhodlání být nejlepší.

20 let jsem pracoval pro největší cateringovou firmu na světě britskou Compass Group. Byl jsem členem představenstva této firmy pro Evropu a Japonsko a tak jsem neustále cestoval a poznával tu nejvyšší gastronomii ve světě. Přímo jsem řídil 700 restaurací v 5 zemích se 7000 zaměstnanci.

Spolupracoval jsem s těmi nejlepšími šéfkuchaři. Pravidelně jsem se setkával např. s Paul Bocus, králem šéfkuchařů 20. století. Byl jsem ve spojení s velikány jako Albert Roux, Gordon Ramsay, Jamie Oliver či Wolfgang Puck z USA.

Jsem moc rád, že veškeré moje zkušenosti teď mohu předávat nejen Christiánovi a celému týmu, ale též uplatňovat v praxi. Působím jako manažer, trenér, kouč či mentor a v neposlední řadě jako oponent šéfkuchaři. Podílím se na trvalém vývoji nových jídel neboť jsem jsem též kuchařem. Cílem je předkládat našim hostům opravdovou moderní soutěžní gastronomii plnou překvapení a to na té nejvyšší světové úrovni.

Miroslav sole

FILOZOFIE

Vycházíme ze základů moderní severské kuchyně, kde se zdůrazňuje vždy plné využití lokálních surovin. Severský přístup nás nabádá k tomu, abychom se zajímali nejen o to co jíme, ale také kde to nejblíž roste či se pěstuje. Veškeré suroviny, které vložíme na talíř, musejí být lehce rozpoznatelné a navíc obsahující nejedno chuťové překvapení.
Moderní přístup ke gastronomii nám dává takřka neomezené možnosti v hledání, objevování, zkoušení či kombinování, což nám následně dává šanci vytvářet unikátní zážitky.
Tyto zážitky nabízíme všem, kteří si chtějí nejen vychutnat kvalitní jídlo, ale i si ho užít v příjemném prostředí naší restaurace, která navozuje atmosféru skandinávské přírody.

Rezervovat stůl